Изберете страница


Изберете събитиеЕлате във FacebookИнтервю за списание "МЕРИ" - "Модна Фиеста Албена" 2005


Карана Захариева, гримьор па Модна фиеста Албена 2005:
"За да направиш перфектен грим трябва да имаш добро цветоусещане и да можеш да изразиш индивидуалността на всеки един човек. Гримът трябва да изразява. Един добър гримьор трябва да улови акцентите на всяко лице, тоест да подчертае красивите черти и да успее да заличи несъвършенствата.
От голямо значение е качеството на материалите - дали те са с професионална насоченост или са създадени за ежедневието, защото разликата между двете е тази, че козметиката за ежедневието няма достатъчната покривност и плътност на тоновете.


Гримът за пред камера е плътен слой, почти маска. Въпреки това той не е вреден за кожата. Преди много години пудрата се е правила от цинков окис. Сега вече не е така. Дори качествената козметика е полезна за кожата, защото има гъбно-микро-пореста функция върху нея. Това значи, че кожата диша без микробите, бактериите и различните видове замърсявания да проникват през порите. Вече се прави много макиаж, които е с медицинска насоченост.
Доста марки разработват серии, специално за суха или мазна кожа. Има подхранващи спирали, овлажняващи фон дьо тен, антибактериални пудри и много други.
Преди всичко човек трябва да се съобрази с цветовите решения, които подхождат на неговите кожа, коса и очи, но като цяло шестват ярките цветове и тонове. За първи път от много време насам подчертани са не само очите или устните, а едновременно и двете. Модерни са лъскавите тонове, перлените сенки и червила, меките гланцове за устни, които остават полупрозрачни. На мода също е прасковеният руж и нежното сияние по скулите. Бронзовият загар, с който придаваме изисканост, е също добър акцент от ежедневния грим. Съветвам всяка уважаваща себе си дама да има поне едни перлени и блестящи сенки в чантичката си, за да бъде актуална и в тон с летните тенденции."
Петчасовото пътуване го взехме на един дъх.
Групата от журналисти и модели беше много сплотена и весела.

Бойко и гримьорката Карина / в средата/ се изявяват като музикални изпълнители


Запишете своят час онлайн или изпратете запитване

Запишете, Вашият час за процедура, като попълните формата.

Вашият час е валиден, след като получите потвърждение от моя страна

Магазин за цветя
Козметична и медицинска техника и обзавеждане - Ибора